In 2018 gaan we vieren dat ons ‘âlde stedsje’ 750 jaar geleden stadsrechten verwierf. In dat jaar zijn er allerlei festiviteiten om dit historische feit te vieren.
Maar hoe goed kennen we ons eigen stadje zélf eigenlijk?

De stichting IJlst 750 jaar, de stadsgidsen en schippers van de VVV Zuidwest Friesland hebben het initiatief genomen om speciaal voor de inwoners van IJlst een bijzondere wekelijkse rondleiding door IJlst te verzorgen in de zomermaanden. Hoe mooi is het om bij gedenkwaardige plaatsen in onze stad stil te staan en kennis te nemen van de geschiedenis van de vele locaties. De stadsgidsen staan te trappelen om hun verhalen en opmerkelijke gebeurtenissen van IJlst met u te delen.

Wat staat u te wachten tijdens de rondleiding? De groepjes tijdens de rondleiding zijn bescheiden in grootte en bestaan alleen uit IJlsters zelf. Na de stadswandeling gaat u met de bekende Houten bok varen naar molen De Rat. Hier maakt u ook alvast kennis met het nieuw te bouwen museum en natuurlijk zal de molen voor u open zijn. Tot slot ontvangt u het boekje: IJlst 1868, Historische belevingstocht door IJlst, alwaar u de rondgang door IJlst nog eens kunt nalezen. De ‘Stêdskuier IJlst’ eindigt iedere keer in de Stadsherberg waar u nog even kunt napraten onder het genot van kopje koffie/thee, dat Stadsherberg Het Wapen van Ijlst, speciaal voor u serveert.

In de maanden mei, juni en september 2017 worden de rondleidingen gegeven op de zaterdagen om 10.30 uur en om 14.00 uur, vertrek vanaf het VVV-kantoor aan de Geeuwkade.

Een must voor elk IJlster in aanloop naar 2018!

U kunt zich opgeven via www.ticketkantoor.nl/shop/Stedskuier
Per wandeling zijn er slechts 12 plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang want vol = vol. Indien er voor een bepaalde dag en tijd niet voldoende aanmeldingen zijn, dan ontvangt u per e- mail bericht over een vervangende dag en tijd. Wilt of kunt u zich niet via internet opgeven, dan kan dit ook bij het VVV kantoor, Geeuwkade 4. U dient dan contant te betalen.

De kosten voor deze gebeurtenis zijn slechts € 3,50 per deelnemer.

Na deze rondleiding door IJlst bekijkt u uw stadje vast met extra belangstelling en bent u zich nog meer bewust van de rijke historie.

U bent van harte uitgenodigd,
Edsko Hekman, Rinke Schilstra en Ed Drenth.