LOL: bijzondere concerten op bijzondere plekken in IJlst

12 mei : Luisteren op Locatie

IJlst750 organiseert muzikale en culturele activiteiten in en om IJlst. Sinds 2017 organiseren we jaarlijks een paar keer 'Luisteren op Locatie'. Een unieke muzikale avond waar de bezoekers doorgaans langs drie verrassende optredens en locaties worden geleid in IJlst.

De eerstvolgende editie is op 12 mei 2023.
Luisteren op Locatie vindt op 3 locaties plaats waarbij door verschillende artiesten optredens worden verzorgd. Na een half uur durend optreden gaat de groep toeschouwers naar een volgende locatie waar weer een nieuwe artiest klaar staat. Dit herhaalt zich nogmaals zodat er op 1 avond van 3 verschillende optredens genoten kan worden. Voor elk wat wils!

Boots
Helder, harmonieus en gevoelig. Soms met een vrolijke noot. Altijd met volle overgave. Dat is Boots. Ellis, Marleen en Carlien Bootsma vormen samen een akoestisch trio met een singer-songwriterachtig repertoire. Ondersteund door een gitaar drijft de samenzang van de zusjes Bootsma op de golven van de melodie.

Van Dor Hout
Joke is geboren in het NoordHollandse Bakkum, maar heeft  van zowel vaders – als moeders zijde generaties Fries bloed door de aderen stromen.  Het hoofd der lagere school vertelde haar dat ze niet kon zingen. Dat heeft ze tot aan haar vijftigste als waarheid aangenomen. Daarna ging de beuk erin. Kees komt uit het Gelderse Ede, ging in Arnhem naar het Conservatorium en was heel zijn werkzame leven muziekdocent. Sinds 2017 wonen ze in IJlst en als je het vraagt en ze zien het zitten doen ze een optreden van zo’n anderhalf uur. Dat kan nu niet. Ze hebben per keer een half uur en dat is volgens Joke niet te doen, maar de uitsmijter heeft ze al.

Fokelien, Frans en Marcello

Fokelien Looijenga (tenorsaxofoon) zal samen met Frans van Dijk (bas) en Marcello Roosenstein (gitaar) lyrische/swingende jazz en sfeervolle ballads ten gehore brengen, waarbij ook funky ritmes niet zullen ontbreken.

Praktische informatie

Waar?
3 verschillende locatie's in IJlst
Wanneer?
Vrijdag 12 mei, 20:00 uur
Ticket?
De prijs van de Tickets is €12,50 incl. koffie/thee.
Tickets zijn te koop via https://www.ticketkantoor.nl/shop/LOL12mei2023

LET OP! Op uw ticket staat NIET uw startlocatie. Hierover krijgt u een aantal dagen van te voren een mail. Dus hou uw mail goed in de gaten.

De voorgaande edities van LOL

Najaarseditie 2022

De najaarseditie van 2022 was vrijdagavond 4 november. Dit succes-recept vond weer op 3 locaties plaats waarbij door verschillende artiesten optredens werden verzorgd. Na een half uur durend optreden bewoog de groep toeschouwers zich naar een volgende locatie waar weer een nieuw optreden plaatsvond. Dit herhaalt zich nogmaals zodat er op 1 avond van 3 verschillende optredens genoten kan worden. Deze keer waren er weer 3 heel verschillende muziekgenres. Voor elk wat wils!

 

Cécé
Deze avond kon u in it Podium in IJlst gaan genieten van de 6-koppige Jazzband Cécé. Zeker de helft van deze bandleden wonen in IJlst. Het was genieten van de sfeer en de muzikale interactie.
Barney Willemse
In Museum en Werkplaats Houtstad IJlst kon u luisteren en kijken naar Barney Willemse. Deze liedjesschrijver en zanger heeft zijn hart verloren aan de Amerikaanse countrymuziek. Op deze mooie locatie werd je een half uur lang mee genomen in de country-wereld.
Pop- en Musicalkoor IJlst
Het projectkoor uit IJlst, ontstaan uit de eerdere IJlst uitgevoerde locatietheater voorstellingen, trede in de Doopsgezinde kerk op. Onder bezielende leiding van dirigent Jan Blanksma bracht dit enthousiaste koor verschillende bekende liederen naar voren. Een en al verassing!