LOL: bijzondere concerten op bijzondere plekken in IJlst

4 oktober 2024

IJlst750 organiseert muzikale en culturele activiteiten in en om IJlst. Sinds 2017 organiseren we jaarlijks een paar keer 'Luisteren op Locatie'. Een unieke muzikale avond waar de bezoekers doorgaans langs drie verrassende optredens en locaties worden geleid.

De volgende editie is op 4 oktober 2024
Luisteren op Locatie vindt op drie locaties plaats waarbij door verschillende artiesten optredens worden verzorgd. Na een half uur durend optreden gaat de groep toeschouwers naar een volgende locatie waar weer een nieuwe artiest klaar staat. Dit herhaalt zich nogmaals, zodat er op één avond van drie verschillende optredens genoten kan worden. Voor elk wat wils!

Popkoor Hege Hakken uit Heeg is opgericht in oktober 2014 door 2 zussen.
‘Want zingen geeft je energie en maakt je blij’, aldus Klaske en Nienke.

Dit hippe en stoere popkoor bestaat uit 26 vrouwen op ‘Hege Hakken’ o.l.v. dirigente Akke Bosma uit Sneek. "Wij zingen 4 stemmig en vooral popliedjes van nu, maar ook liedjes uit de sixties,  Nederlandstalig of Friestalig, behoort tot ons repertoire. Tijdens optredens worden we begeleid door Marijke van der Wal of Rennie van Brug op de piano. Wekelijks repeteren wij in het dorpshuis van Heeg met veel enthousiasme." Met veel plezier en gezelligheid zingen en werken aan een mooi optreden, is het doel van Popkoor Hege Hakken.

"De dirigente is fanatiek en weet ons op een niveau te krijgen waar we erg blij van worden. Dit resulteerde in 2017 tot de 4de prijs tijdens het korenfestival op Schiermonnikoog en in 2022 maar liefst de 2de prijs! Dit werd uiteraard uitbundig gevierd!"

"Dankbaar zijn wij dat we begin 2020 mee mochten zingen bij het evenement ‘Friesian Proms’ in het WTC Expo te Leeuwarden, dat was toen een hoogtepunt voor ons 1e lustrum van 5 jaar.
In januari 2023 mochten wij weer aan dit prachtige evenement met Friese Paarden deelnemen." Vorig jaar voor de zomer traden ze op tijdens het Rotje Festival in Rotterdam en in januari 2024 werden ze zelfs ingeloot voor het in Paradiso Amsterdam.

"Dankbaar en trots zijn wij dat wij in november van 2024 ons 10-jarig jubileum mogen vieren."

Bam!

BAM! is een super strakke pop/rock cover band. De bandleden zijn stuk voor stuk ervaren muzikanten.
Het repertoire bestaat uit covers van onder andere: Anouk, Rondé, Kelly Clarkson, Davina Michelle, The Goo Goo Dolls en Walk the Moon.
Marije Wijnia - Zang
Joël de Groot - Gitaar
Abel Tiersma - Bas
Rinse Altena - Drums
Soundwell

De naam Soundwell is gekozen omdat de band put uit een bron van zowel traditionele Ierse en Schotse folk muziek als moderne sounds die hierop aansluiten. Soundwell maakt hierbij gebruik van traditionele instrumenten zoals akoestisch gitaar en bohran, maar ook van een diversiteit aan elektrisch gitaar geluiden en synthesizers. De muziek varieert van “man met gitaar” tot muziek met epische prog rock invloeden. Vandaar dat de muziek wordt omschreven als Celtic Prog Folk. Het doel is om de oorspronkelijke teksten, harmonieën en ritmes met onze arrangementen en composities een extra dimensie te geven, zonder het karakter, de emotie en de kern van de authentieke songs te verloochenen.

Het trio
De mannen kennen elkaar al tientallen jaren doordat ze samen in de BX Bluesband zaten. Na het stoppen van de BX bluesband besloten ze samen een band te beginnen waarin Keltische muziek centraal staat. De verdere samenwerking resulteerde in een uniek Soundwell project waarin elk zijn inbreng en enthousiasme kwijt kan.

Eerstvolgende editie! 

Ervaar ook in het najaar de harmonie van 3 verschillende muziekgenres op 3 verschillende unieke locaties in IJlst met een nieuwe editie Luisteren op Locatie (LOL).

Meer informatie volgt binnenkort. We vragen u om onze social media en website in de gaten te houden.

Kaartverkoop start in september.

De voorgaande edities van LOL