In IJlst bruist het altijd, van welke kant je IJlst ook benadert. Met de trein, auto fiets of boot, IJlst is goed bereikbaar. Vooral in het voorjaar en de zomer is het er goed vertoeven. Of je nu een prachtige stadswandeling of rondvaart door IJlst maakt, met eigen boot, SUP of kano, in IJlst is altijd wat te beleven. De grachten met ouderwetse bleekjes geven het kleine Elfstedenstadje een historisch en onaangetast aanzicht. Genoeg plek om aan te meren bij de passantenhaven van Museum Houtstad IJlst, Molen de Rat en de fontein.

Wil je weten waar je nog meer terecht kunt in IJlst tijdens een bezoekje? Bekijk dan onderstaande links en klik gerust verder.

Wat is er te doen in IJlst voor bezoekers? Stichting Beleef IJlst zet alles op een rijtje voor de bezoekers van IJlst.

Je vindt het op de website van BELEEF IJLST

De gemeente Sudwest Fryslan is de grootste gemeente van Friesland met de mooiste vergezichten en vele vierkante meters wateroppervlak. Ontdek het land, de steden en dorpjes met de tips van Waterland van Friesland

Wist je dat IJlst ook wel Houtstad wordt genoemd? Van oudsher is IJlst bekend geworden om de houthandel en houtproducten.

Breng een bezoekje of bekijk hun website

Houtstad IJlst: museum aan het water

Aan de oever van de Geeuw tussen IJlst en Sneek staat een monumentale houtzaagmolen die nog steeds in bedrijf is. Een waar lust voor het oog aan de buitenkant, maar minstens zo interessant is dit werkende monument aan de binnenkant. Een bezoekje waard.

Bezoek de molen of neem vast een kijkje op hun website