LIVE Muziek in de aller puurste vorm

Alweer voor de laatste keer dit jaar organiseert Stichting IJlst 750jaar het populaire ‘Luisteren op Locatie’. Het concept is nog steeds hetzelfde. In totaal luisteren 150 bezoekers naar 3 verschillende concerten van ieder 30 minuten verdeeld over 3 bijzondere locaties in IJlst. En voor de laatste editie in 2018 hebben we niet de minste artiesten weten te strikken. Zorg dat je op tijd kaarten besteld want er is beperkt ruimte.

Yorick van Norden debuteerde in 2015  met zijn alom geprezen album ‘Happy Hunting Ground’ en werd kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Na een geslaagde clubtour reisde hij vervolgens samen met Anne Soldaat door het land met hun muziekvoorstelling Unsung Heroes, verzorgde hij de supportact van Neil Young in de Ziggo Dome en trad hij op als muzikaal leider en zanger/gitarist bij twee uiterst succesvolle theatertours over The Beach Boys en The Summer of Love. Zijn nieuwste album ‘Jester’ scoort erg hoog bij de doorgewinterde muziekliefhebber en Beatle fan.

Ella & Her man

Multitalent Ella de Jong is zangeres en trompettist van Ella and Her man en Big Band Friesland. Beste singer songwriter van Friesland en beste solo artiest werd haar toebedeeld. Herman Woltman is de gitarist van het flamboyante duo. Zijn beheersing en expressie van zijn instrument heeft hij met diverse artiesten kunnen delen.  De samenklank van haar stem, zijn gitaar en haar trompet geeft het gevoel dat er een groep musici speelt ipv een duo. Dit overweldigende geluid wordt afgewisseld met verstilde melancholie. De dynamische en kleurrijke verschillen kenmerkt de muziek en teksten van Ella and Her Man.

Passatempo, oftewel tijdverdrijf, is een gloednieuw ensemble, bestaande uit vier vrouwen die allemaal al hun hele leven met muziek bezig zijn. Ze hebben elkaar een half jaar geleden gevonden in hun gezamenlijke liefde voor klassieke muziek en vooral voor meerstemmige vocale stukken, speciaal geschreven voor vrouwenstemmen. Zo zingen ze onder andere liederen uit de barok, van Henry Purcell en Thomas Morley en uit de romantiek van Fanny en Felix Mendelssohn en natuurlijk ontbreekt Johannes Brahms niet. Ze worden daarbij op de piano begeleid door Mariette Hornsveld uit Tjerkwerd. Andrea Seidel, Lidwien van der Veer en Esther de Meijer komen alle drie uit IJlst en Sjoukje Ytsma woont in Goënga. 

Voor kaarten klik hier