Speeldata 1 t/m 6 januari 2018

Hoe kan het dat plaaggeesten een voorstelling over een doopsgezinde martelares, een charismatische predikant en een diepgelovige predikant ontregelen? Je weet het als je er bij bent: bestel nu kaarten voor deze unieke voorstelling!

In gedachten een verhaal

De monumentale kerkgebouwen rondom de stadsgrachten van IJlst staan al jaren keurig op een rij. Achter de muren fluisteren onzichtbare verhalen: verhalen over de veranderingen in de tijd van het overheersende katholieke geloof, over de harde en wrede 16e eeuw, over de gevolgen van de reformatie, maar vooral ook verhalen vol vreugde en verdriet, die zich achter de huisdeuren van de kleine gemeenschap van IJlst afspeelden.

Door pesterijen van plaaggeesten van alle tijden raakt een wandeltocht voor belangstellenden volledig ontregeld. Onzichtbare verhalen worden zichtbaar. Ontmoetingen met mannen en vrouwen met overtuigingskracht en ‘ik sta voor mijn principes’ is het gevolg. Is hun wezen schijn, zijn zij onaantastbaar? Of gaan ze in vrijheid?

De Frijtinker is muziektheater over strijd, verlies en overwinning. In vliegende vaart wordt de bezoeker meegenomen door de tijd…Waar Gregoriaanse zang zich mengt met het moderne Spoken Word, orgelmuziek vecht tegen snerpende gitaren, zang van ontelbaar veel stemmen overgaat in een kwetsbare solo tot de fanfare samengaat met opera.