Verhalenproject 'Uitgesteld Geluk' in IJlst

Vertelling in de tuin van boerderij Stadzigt

Nog even nagenieten van de prachtige zonnige vrijdag avond met de literaire vertelling #uitgesteldgeluk.
Wat een prachtige opkomst van ruim 70 luisteraars. Dank allen!
Jan Tiede Bouma las 'Geweven droom' van @sholeh_rezazadeh.
Nu ook te lezen en te beluisteren op de website van https://www.leeuwardencityofliterature.nl/.../uitgesteld.../

Op vrijdagavond 3 juni om 19.30uur is een verhaal van het verhalenproject Uitgesteld geluk van Leeuwarden UNESCO City of Literature te beluisteren in de tuin van boerderij Stadzigt in IJlst. Jan Tiede Bouma leest daar het verhaal Geweven droom - van Sholeh Rezazadeh voor, in het Nederlands. Het programma duurt ongeveer anderhalf uur. De toegang is gratis . Aanmelden is niet verplicht, maar mag wel hier , dat helpt de organisatie in de voorbereiding. Maar biedt geen garantie, kom op tijd en VOL= VOL. Neem zelf je tuinstoeltje mee.

Wil je ons laten weten dat je komt, klik dan hier
Meer info vind je op www.uitgesteldgeluk.nl

Alle honderd dagen van cultureel programma Arcadia zorgt Leeuwarden UNESCO City of Literature met Uitgesteld geluk voor een nieuw, live voorgelezen verhaal op steeds een andere, paradijselijke plek in Fryslân. De rode draad: de zoektocht naar schoonheid tijdens en na de pandemie. 

Wat geeft ons moed, welke zaadjes planten we voor de toekomst? Honderd auteurs uit binnen- en buitenland schreven er een nieuw, kort verhaal over. Vijftien professionele vertellers lezen deze verhalen voor. In de tuin bij de Friezen thuis, op volkstuincomplexen, in tuinen van staten en stinzen en in pluk- en theetuinen. In het Nederlands, in het Frysk of in het Engels.

Inspiratiebron is het veertiende-eeuwse meesterwerk van de Italiaanse dichter en geleerde Boccaccio: de Decamerone. Een verzameling van honderd verhalen, in tien dagen verteld door tien jonge mensen, op de vlucht voor de pest. 

Net als toen vertellen we elkaar ook nu verhalen om de tijd door te komen, om elkaar te vermaken, om te reflecteren op de ellende. Maar ook – en vooral – om weer een beetje schoonheid en geluk te vinden. 

Foto: Mirjan van der Meer

Praktische informatie

Uitgesteld geluk is gratis toegankelijk;
* Je kunt spontaan langskomen, je hoeft niet te reserveren , maar aanmelden dat je komt vinden wel fijn, om een indruk te krijgen van de aantallen.
* Vol is vol;
* Neem zelf een tuinstoel of dekentje mee;
* We zitten buiten, kleed je naar het weer;
* Met welkom, introductie, het verhaal, napraten en eventueel een rondje door de tuin duurt het programma zo’n anderhalf uur ;
* De verhalen zijn nadat ze verteld zijn ook te lezen en te beluisteren op de website .

Locatie van de tuin:

De Ruterpolderwei 1, 8651 ND IJlst