UITVERKOCHT ===== Myn Skip

Muziektheater over skûtsje-historie in IJlst

Op een hele speciale plek in IJlst, in de schepenhal van Werf IJlst, zal de prijswinnende theatervoorstelling Myn Skip op 12 oktober opgevoerd worden. Een voorstelling die je niet mag missen en waar de indringende muziek en verhalen nog lang nagalmen in het gehoor. Op uitnodiging van Stichting IJlst750 speelt het theatergezelschap de voorstelling ook in IJlst. Deze voorstelling mag niet ontbreken in een stad die eeuwen lang bepaald werd door handel in hout en traditionele botenbouw.

Na een succesvolle reeks van uitverkochte voorstellingen in september 2018 van het openluchtspektakel over de geschiedenis van het skûtsje, gaat 'Myn Skip' nu met dit verhaal de theaters in.

Een voorstelling over hard werken en genieten, over lijden en liefde, over stoer en kwetsbaar, over winnen en verliezen. Maar vooral ook verhalen over het skûtsje, van werkschip naar woonschip naar recreatieschip.

Verhalenverteller Age Veldboom neemt het publiek op enthousiaste wijze mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent. Het duo Ella & Herman speelt en zingt de speciaal voor deze voorstelling geschreven liedjes. De verhalen, beelden en liedjes zorgen voor een verbeeldende reis door 100 jaar skûtsje historie.


Ella & Herman is een singer/songwritersduo uit Friesland. Ella de Jong zingt en speelt piano, trompet en melodica. Herman Woltman speelt gitaar. We kennen hem van Souldada en samenwerking met o.a. Fay Lovsky en Izaline Calister. Samen wonnen Ella & Herman de singer/songwritersprijs van Friesland in 2015. Age Veldboom is een wandelende encyclopedie als het over een skûtsje gaat en geeft verschillende keren commentaar bij Omrop Fryslân en Omroep Max tijdens het skûtsjessilen.

  • zaterdag 12 oktober 2019
  • Muziektheater op locatie van Werf IJlst
  • €17,50 per persoon (incl. koffie bij aanvang)
  • maximaal 150 gasten (vol = vol)

Myn Skip

Registratie van Omrop Fryslân