Historische lezing

18 april de volgende historische lezing

Op 18 april a.s. hebben we als werkgroep Historie IJlst weer een avond voor u met 3 nieuwe verhalen over ons mooie ‘Stedtsje Drylts’. Als voorbereiding voor verhalen over Drylts hebben we vorig jaar het archief bezocht in Bolsward. Het was een inspirerend bezoek, vooral ook door het archief van Frits Boschma, dat hier opgeslagen ligt. Veel foto’s van ‘oud IJlst’ gingen door onze handen. In de toekomst kunnen we hier zeker uitgebreid gebruik voor u van maken.

Voor deze avond hebben we 3 verhalen voor u.

Het eerste verhaal heeft als titel: ’Walle Melis Oppedijk: Populist avant la Lettre ?’. Hendrik Tamsma  zal zijn licht laten schijnen over deze houthandelaar uit IJlst die vooral opkwam voor de ‘kleine luyden’ en het christelijk onderwijs in IJlst. Hendrik zal paralellen proberen te trekken naar de huidige woelige politieke tijd.

Edsko Hekman heeft het over Patat en Postzegels. Een cryptische titel. Hij ‘wandelt’ met ons door tijd en ruimte en vertelt over cafetaria’s, het postkantoor, de postbodes, melkvaarders, houthandel, de zedeloosheid van het turnen, Ons Gebouw, turnuitvoeringen in de jaren dertig en wat meer op zijn pad komt.

Het laatste verhaal wordt verteld door onze bekende stadsgids Jan Van der Wal. Hij is een echte authentieke ‘oud-IJlster’. In zijn voordracht: ‘Wandeling” over de Uilenburg en de Eegracht zal hij diverse verhalen vertellen over bewoners en activiteiten ter plekke. Jan is een boeiende verteller en kan veel over de historie van IJlst met ons delen.

De avond zal weer worden gehouden in de Doopsgezinde kerk, Eegracht 28, IJlst

op 18 april om 19.30 uur.

Koffie/thee staat voor u klaar in de pauze. Als bijdrage in de onkosten vragen we van u € 3,00 op deze avond. We zien uit naar uw komst.

Praktische informatie

Datum: Donderdag 18 april 2023

Locatie: Doopsgezinde kerk, IJlst

Aanvang: 19:30 uur (19:00 uur is de kerk open)

Entree: €3,-