Timmerdorp IJlst

Helaas kon er in 2020 geen Timmerdorp georganiseerd worden, we hopen dat dit in 2021 wel weer kan. Dit kan niet zonder vrijwilligers. Als u één of meerdere dagen wilt ondersteunen kunt u zich nu al opgeven bij ons via timmerdorp@ijlst750.nl

2019 editie Timmerdop IJlst, wederom groots succes

Voor het tweede jaar op rij was ook ons eigen stadje IJlst het decor van één van de zeven timmerdorpen die onze gemeente in de zomervakantie telt. In 2018 is met veel enthousiasme het fenomeen ‘Timmerdorp’ omarmd door Stichting IJlst 750 jaar. Dit jaar werd het nog een keertje dunnetjes over gedaan en timmerden zo’n 75 kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar er flink op los.

Het terrein van ijsbaanvereniging IJlst telde op 15,16 en 17 juli maar liefst 75 kinderen en nog eens 40 vrijwilligers verdeeld over drie dagen, om de handen uit de mouwen te steken.

Timmerdorpen in de gemeente SudwestFryslan worden geïnitieerd vanuit de gemeente en zoeken lokaal een partner om de organisatie op zich te nemen. Stichting IJlst750 heeft na het succes van 2018 aangegeven deze taak jaarlijks met een werkgroep (met heel veel vrijwilligers) op zich te willen nemen. Voor 2020 is het voornemen wederom een timmerdorp te organiseren.

Maandag 15 juli werd het startschot gegeven door een goochelaar en konden de kinderen los in 12 teams  met het thema  ‘ Op de set’. Zo’n 300 pallets lagen klaar om verwerkt te worden tot catwalks, theater arena’s, circustenten, DJ-sets en andere aanverwante attributen. De creativiteit van de kinderen ging volledig los. Naast het bouw element kregen de kinderen ook de opdracht om bij hun eindpresentatie iets met zang, toneel of dans te doen. Geheel naar eigen inzicht.

Gedurende drie dagen, waar ook de weersomstandigheden meewerkten, werd volop aan de meest uiteenlopende ideeën gewerkt. Tussen al dat getimmer door werd druk geoefend en met coaching werden de ideeën uitgewerkt. Op de woensdag, de slotdag werden de prijzen uitgereikt door een jury bestaande uit een molenaar Simon Jellema vergezeld door Saskia Rosendaal. Geen gemakkelijke klus zo bleek.

De werkgroep Timmerdorp wil langs deze weg alle vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet tijdens deze dagen danwel in de voorbereiding. 

De sponsoren van dit feest voor IJlster kinderen willen wij bedanken; Snackbar de Witte Kat, Stadsherberg Het Wapen van IJlst, Peijnenburg koeken, Jan Sikkes, Karwei, de groenteboer van der Wal, de biologische marktslager, de kaasboer van de zaterdagmarkt in IJlst, de Boer’s bakkerij en de Poiesz IJlst. Tevens bedanken wij de Fierljepvereniging IJlst, de ijsbaanvereniging IJlst, Lenze Planting en de medewerkers van de gemeente Sudwest-Fryslân voor hun bijdrage.