Culturele agenda najaar 2021

8 & 9 oktober

Open Atelier Route IJlst

Weet u nog? In ons jubileumjaar 2018 organiseerde Stichting IJlst 750 de eerste Open Atelier Route IJlst. Nu, ruim drie jaar later, zijn we van plan de volgende editie te organiseren en wel op zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021. Nagenoeg alle IJlster deelnemers van de succesvolle eerste editie doen weer mee, aangevuld met een aantal nieuwe gezichten en ook een ‘IJlster om útens’. Zet alvast de datum in de agenda en houd onze site in de gaten voor meer informatie.

 

vrijdag 23 oktober

ELLA & HER MAN - Pianohuis

Muziektheater met een huis vol instrumenten
Daar zit je dan. Onder de piano van mam. Klanken van Mozart brengen je terug naar deze plek. Jouw veilige holletje. Het Pianohuis. Je haalt de hoes van het instrument en herinnert het spel van haar en de bezieling voor de muziek. In deze muzikale voorstelling die vanaf 2021 wordt gespeeld is het publiek deelgenoot van een kind dat opgroeit onder de piano. In het huis vol instrumenten, zoals het meisje haar pianohuis ervaart, is ze op zoek naar verbinding en troost.

Muziek & spelElla de Jong en Herman Woltman
RegieTheo Smedes
DramaturgieBouke Oldenhof
VormgevingSanne Danz

zaterdag 11 november

'Ferlet' - Janneke Warringa

Zangeres Janneke Warringa brengt een nieuw, Friestalig liedjesprogramma met als thema en titel 'Ferlet'. 

Ferlet betekent behoefte en verlangen. Verlangen naar datgene wat wij in de afgelopen corona-tijd zo gemist hebben: aanraking, verbinding, warmte, troost. Maar ook 'ferlet' aan werk, cultuur, reizen. We willen zo graag weer terug naar het vertrouwde 'normaal'.

De liedjes in Jannekes programma gaan allemaal over dit thema: hoop en verlangen.

Met nieuw materiaal en bestaande nummers in een Friese vertaling.

Janneke Warringa is bij uitstek een vertolker van het chanson en het kleinkunstlied.

Ze voelt zich zeer verbonden met de muziek van bijvoorbeeld Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook met het repertoire van Stef Bos, Eva Cassidy, De Dijk, Randy Newman.

Janneke werkt sinds kort nauw samen met de bekende pianist Peter van der Zwaag, muzikaal begeleider van onder meer Willeke Alberti, Jenny Arean, Robert Long en Liesbeth List. Verder wordt Janneke omringd en muzikaal ondersteund door 

zangeres Elske Fekkes en celliste Andrea Meijer.