Matthäus Passion in IJlst

Semi-scènische uitvoering door het Luthers Bach Ensemble op vrijdag 16 maart

Als je de Jaarkalender van IJlst750 bekijkt, kom je allerhande feestelijke en informatieve activiteiten tegen. Diverse sportieve, muzikale, historische en beeldende festiviteiten staan gepland. Maar eentje springt er wel erg tussenuit, is opvallend en niet eerder vertoond in IJlst: een Matthäus Passion in de Mauritiuskerk!

Deze semi-scenische Matthäus Passion is vooral interessant voor de grote groep trouwe Matthäus Passion- gangers die hun favoriete muziek wel eens in een nieuwe gedaante willen ervaren. Daarnaast is het een opening naar jongere muziekliefhebbers die de gewone MP te ‘saai’ vinden, maar het in deze vorm wel verleidelijk vinden om er naar toe te gaan, omdat hij beter aansluit bij de muziek- en podiumbeleving, opgedaan bij musicals en opera’s.

De opgave die het Luthers Bach Ensemble zich stelt, is om aan de nieuwe generaties de grote expressieve en emotionele kracht van de barokmuziek te presenteren in nieuwe aansprekende vormen. Bij deze Matthäus Passion zal dat zeker lukken.

Uitvoerenden: Luthers Bach Ensemble
(ripiënisten, solisten en barokorkest)

Solisten:
Marc Pantus, Christus | Robert Buckland, Evangelist | Myriam Arbouz, sopraan | Agnes van Laar, sopraan | Robert Kuizenga, altus | David van Laar, altus | William Knight, tenor | Satoshi Mizukoshu, tenor | David Greco, bas

Leidende musici:
Joanna Huszcza (concertmeester), Robert Koolstra (continuo)

Dirigent: Tymen Jan Bronda, artistiek leider van het Luthers Bach Ensemble

Regie: Marc Pantus

Is de Matthäus Passion iets nieuws voor je, wil je het graag een keertje meemaken? Ben je al een Matthäus Passion liefhebber, maar wil je een keer iets heel nieuws? Ben je muzikaal geïnteresseerd en lijkt je een traditionele Matthäus Passion saai? Antwoord je een ‘JA’ op één of meer van deze vragen? Bestel dan vooral kaarten en laat je verrassen!

Er zijn kaarten in drie prijzen: € 30,- voor optimaal zicht op de voorstelling, en € 25,- en € 20,- voor beperkt zicht. Zie ook de plattegrond hierboven.

Bestel je kaarten bij Ticketkantoor.nl via deze link